Om Rødkælken
Rødkælken KollegiumOm os
Rødkælken Kollegium er et forsorgshjem i henhold til SEL § 110. Det er et helhedsorienteret, rusmiddelfrit og midlertidigt botilbud for borgere over 18 år, der er blevet hjemløse eller ikke kan/formår at opholde sig i egen bolig (funktionel hjemløs).
Rødkælken er både for kvinder og mænd.
Mission
Rødkælkens overordnede plan er at belastningsgradsreducere, give omsorg, rådgivning og midlertidigt husly til borgere med henblik på udflytning til egen bolig.
Opholdet har til formål at give borgerne muligheden for at opnå selvstændighed i eget liv, samt forstærke tilknytning til samfundet således, at funktionsniveauet i egen bolig bliver optimeret.
Beliggenhed
Rødkælken Kollegium er beliggende i Taastrup, i et roligt villakvarter omgivet af idylliske grønne områder. Der er en gåtur på ca. tre minutter ned til Mølleparken, hvor man kan tage en tur 4 gennem træbroer, der forbinder åens breder og letter færdslen, så man kan komme helt tæt på vandet.
Der er flere transportmuligheder i nærheden af Rødkælken til Indre By. Der er bus 117 og 123, som kører gennem den Københavnske Vestegn og en 15 minutters gåtur til Taastrup station (linjeB).
Personale
På Rødkælken vil der være medarbejdere fysisk tilstede ca. 40 timer om ugen, primært fordelt på ugens 5 hverdage. Alle medarbejdere har længerevarende relevante uddannelser og erfaring i arbejdet med denne målgruppe.
Medarbejdernes mødetid er oftest omkring middagstid, så Rødkælkens borgere, der deltager i eksterne tilbud, har rig mulighed for at tale med personale 14 eftermiddag og aften. Der er tilknyttet et akut telefonnummer, beboerne kan ringe til 24/7 ved nødstilfælde.
Værdier
Rødkælken arbejder primært ud fra kerneværdierne; integritet, professionalisme og rummelighed. Rødkælkens værdier danner grundlag for tilgangen i det daglige arbejde og ses i interaktionen med borgerne på alle relevante områder.
Rødkælkens klare intention er at hjælpe borgeren til en bedre og mere stabil tilværelse, som samtidig kan danne basis for fortsat personlig vækst. Vores mål er, gennem en helhedsorienteret indsats, at hjælpe borgeren med at opnå en personlig bedring og skabe forudsætninger for, at borgeren kan træffe valg ud fra egne ressourcer og dermed også i større udstrækning tage ansvar for eget liv.
Disse værdier forsøges optimeret ved at undersøge, hvad der giver de bedste resultater i det sociale arbejde (forsknings- og evidensbaseret praksis) og inddrage denne viden og erfaring i arbejdet.